Boekenkast Meerbaak

Misschien is het u al opgevallen dat er sinds kort een kast in de Meerbaak staat. Roel Renkema heeft deze boekenkast gemaakt en in de Meerbaak gezet.
Veel leden van onze kerk hebben boeken die ze graag willen delen met andere kerkgangers. Om dit te kunnen realiseren kunt u al uw boeken kwijt in deze boekenkast. Liedboeken, bijbels, verhalen, romans, theorieboeken, etcetera. Op deze manier kunnen anderen deze boeken bekijken en mee naar huis nemen om te lezen. Samen kan er gepraat worden over de boeken en kunnen leeservaringen worden gedeeld.
Heeft u thuis nog een boek liggen die u graag met andere leden van onze kerk wilt delen? Of heeft u nog boeken over? Voel u vrij om boeken in de kast te zetten en de boeken uit de kast te pakken. Wilt u het boek heel graag terug na een bepaalde tijd, zet dit dan even voor in uw boek. Wij hopen op deze manier een gevulde boekenkast te krijgen, met inspirerende en mooie boeken.

Jooske Riepma

Schuldhulpmaatje

Uit de schulden

 

In deze 40dagentijd staan wij stil bij moeders, vaders, verzorgers én grootouders in alle delen van de wereld die de ruggengraat van de samenleving vormen. Door hun inzet krijgen hun kinderen én hun gemeenschap nieuwe hoop en kracht. Het project van vandaag gaat over:

Uit de schulden
Steeds meer mensen in Nederland hebben tijdelijk of blijvend schulden. Alleenstaande moeders zijn extra kwetsbaar. In 2011 heeft Kerk in Actie samen met andere kerken en christelijke organisaties het project SchuldHulpMaatje opgezet. Binnen dit project worden vrijwilligers tot ‘maatjes’ opgeleid om mensen met schulden te begeleiden en te coachen. Inmiddels zijn er zo’n 1.500 maatjes. Jaarlijks worden zo’n 6.000 mensen persoonlijk begeleid. Daarnaast krijgen 15.000 mensen via internet hulp bij hun financiën. De collecteopbrengst wordt onder meer ingezet om nieuwe maatjes te trainen, zodat zij goed voorbereid zijn op hun taak.

De diaconie zal een gift overmaken naar dit project van Kerk in Actie. In uw bank vindt u een folder , voor het geval u ook een gift wilt doen. Wij zullen straks met elkaar bidden om bemoediging voor de mensen met schuldenproblematiek en alle vrijwilligers van SchuldHulpMaatje.

Musical Jonah – Laat je verrassen!

We kennen allemaal het verhaal van Jonah die 3 dagen in de walvis zat!
Maar wat heeft dit oude alom bekende Bijbelverhaal ons vandaag de dag nog te vertellen? Vluchten we net als Jonah weg als God iets van ons vraagt? Of geven we gehoor aan Hem?
Het bijzondere verhaal van “Jonah” wordt in deze musical door de verteller Willem Poortvliet naar de huidige tijd gebracht.

Gospelkoor The Young Spirit Singers uit Dirkshorn o.l.v. Chris de Kroon omlijsten Jonah’s reis met eigentijdse liedjes van o.a. Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato en Bob Dylan.
Deze voorstelling is geschikt voor jong en oud. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om geraakt te worden door dit inspirerende verhaal.
* 9 en 10 maart: Theater Vrij Zijn, Madame Curiestraat 2a in Alkmaar
* 17 maart: Gereformeerde Kerk, Middenweg te Andijk
Kaarten: digitale kaartverkoop via: www.tyss.nl
Voorverkoop: volwassenen € 13,00 ­ kinderen t/m 12 jaar betalen € 10,00.
Aan de kassa: volwassenen € 15,00 ­ kinderen t/m 12 jaar betalen € 10,00.
Info: www.tyss.nl
Voor vragen:
jonahalkmaar@gmail.com of jonahandijk@gmail.com, tel. 072-5612857 of 0228-593012

Onvoorwaardelijke liefde

40dagentijd

Tijdens de 40dagentijd gaan wij de projecten van Kerk in Actie volgen. De 40dagentijd loopt van
18 februari tot en met 25 maart. Het thema is: “Onvoorwaardelijke liefde”.
Een moeder, vader, verzorger of grootouder zal haar of hun kind altijd beschermen. Of ze in Syrië de verschrikkelijke burgeroorlog probeert te overleven, in een dorp in Oeganda voor een veilig thuis zorgt of in Nederland de eindjes aan elkaar knoopt. Tenslotte willen we allemaal maar één ding voor onze kinderen;  een veilige plek om op te groeien en te spelen, hoop op een goede
toekomst. En wat er ook gebeurt, je geeft niet op. Overal ter wereld zijn mensen die zich
onvermoeibaar inzetten. Voor hun eigen kinderen en voor die van anderen.
Wij zullen in de eredienst vertellen over de verschillende projecten en samen met u voor het project bidden. In de kerkbanken treft u iedere week een folder aan met informatie over het project van die week. Wij als Diaconie maken aan elk project een bedrag van € 50,00 euro over. Als u zelf ook een bijdrage aan een bepaald project wilt geven, dan bent u daar natuurlijk vrij in. U kunt deze dan overmaken naar de rekening van de diaconie.

Gratis Kerk in Actie App

Vanaf 14 februari vind je in deze app elke dag een mooie (bijbel)tekst en soms een kleine opdracht. Het inspireert je gedurende de 40dagentijd en helpt je toeleven naar Pasen. Centraal staat de Kerk in Actie 40dagentijdcampagne ‘Onvoorwaardelijke liefde.

Heeft u een iPhone?  
Download de app hier in de App Store.

Heeft u een Android-telefoon?
Download de app hier in de Google Play Store.

 

Panel Protestantse Kerk

Bent u zo iemand die zich betrokken voelt bij de Protestantse Kerk in Nederland, maar af en toe ook vraagtekens heeft bij wat de landelijke kerk/dienstenorganisatie doet, zegt of verzint? Dan zijn we naar u op zoek!

In het Panel Protestantse Kerk kunt u uw mening geven over activiteiten, diensten en producten van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Dat kan gaan over uiteenlopende onderwerpen als de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, de klantvriendelijkheid van de dienstenorganisatie of de Kerstcampagne van de Protestantse Kerk. U ontvangt 4 tot 5 keer per jaar een uitnodiging om mee te doen aan één van de onderzoeken.

Met uw opmerkingen en ideeën kan de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk nog beter van dienst zijn. Dus meld u aan!
Mijn Panel Protestantse Kerk
Wie mee wil doen aan het Panel Protestantse Kerk, kan een Mijn Panel-account aanmaken. Na volledige inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met een wachtwoord en een link naar uw Mijn Panel-account. Dit wachtwoord is alleen nodig om in te loggen  in uw account, bijvoorbeeld om uw gegevens in te zien en te wijzigen, of om u uit te schrijven.

>Meer informatie en vragen: onderzoek@protestantsekerk.nl; (030) 880 1880

Geslaagde Happie Tour

Deze foto werd gestuurd door een deelnemer aan de HAPPIE TOUR:
alle jeugdige koks, gasten en degenen die hun huis ter beschikking hadden gesteld, waren het erover eens:
De HAPPIE TOUR was zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!

Er werd gesmuld van het voorgerecht, hoofdgerecht bij mensen thuis,en later het gezamenlijke toetjesbuffet in de Meerbaak!
Hartelijk dank aan alle medewerkers!