Vr. 23 nov.Uitstapje WO2Center

Wie gaat er mee naar het Educatief WO2 Centrum in Medemblik?

Een aantal jaren geleden konden we uit het toen bestaande winterwerkboekje bepaalde uitstapjes kiezen. Een winterwerkboekje is er niet meer, maar een uitstapje is er wél!
Op vrijdag 23 november is het mogelijk om een rondleiding te krijgen in het Educatief WO2 Centrum in Medemblik. Bovendien zal er voldoende tijd zijn, om zelf rond te kijken en met elkaar in gesprek te gaan over wat u er allemaal ziet.
Het Centrum is gevestigd in een voormalig bedrijfspand aan de Zeldenrust in Medemblik. Na drie jaar klussen is het pand  omgetoverd naar de tijd van vroeger.

De kern van het centrum is het dorpsplein. Daaromheen zijn diverse authentieke pandjes gebouwd die de sfeer uitstralen van de jaren ‘30 en ‘40. Er is een klaslokaal, een huisje met meerdere schuilplaatsen, een kruidenierswinkel, een drukkerij/uitgeverij en een knus bruin café genaamd Floris V.

Oorspronkelijk is het Centrum bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw. Met daarin als motto: ,,Het verleden biedt lessen voor het heden’’
U kunt er kennismaken met lokale verhalen uit Medemblik en omgeving, in de oorlogstijd. U kunt ervaringen uitwisselen en verder zal de omgeving veel herkenning bieden: de sfeer van ‘toen’ beleven.

Wie interesse heeft, kan zich opgeven bij fam. Koens, tel. 502003 of stuur een e-mail naar nieuws@ontmoetingskerk-middenmeer.nl
Ook horen we graag of u zelf met de auto kunt komen, en hoeveel mensen er met u mee kunnen rijden.  We zullen om 14.45 uur vertrekken vanaf de Meerbaak.
Dit uitstapje kan doorgaan vanaf 10 personen, tot max. 25 personen.

De kosten voor deze rondleiding zijn € 5,00 p.p., incl. een kop thee/koffie met cake.

http://educatiefwo2centrum.nl/