Collectemunten

Graag uw aandacht voor de collectemunten.

We noemen het voordeel:
Met collectemunten heeft u passend muntgeld voor de collecte en  de gift is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Voor onze kerk is dit ook voordeliger, omdat het storten van contant geld bij de bank steeds duurder wordt.

 

Soorten
Er zijn vier soorten collectemunten met elk een eigen waarde:

  • Groen €0,50
  • Geel €1,00
  • Blauw €2,00
  • Rood €5,00

Aantallen
De munten worden in zakjes van € 50,00 verkocht. In een zakje met groene munten zitten er 100, in een zakje met gele munten 50, in een zakje met blauwe munten zitten er 25 en in een zakje met rode munten zitten er  10 in.

Munten bestellen en afhalen
U  kunt één of meerdere zakjes met munten bestellen door € 50,00 per gewenst zakje over te maken naar NL31RABO0370306406. Vermeld daarbij wat voor soort zak(jes) u wilt. Geef ook aan hoe u de collectemunten witl afhalen.
Er zijn twee mogelijkheden. U kunt de collectemunten afhalen bij Dhr. L.J. Bos, Leeuwetand 43, tel 502392 of u kunt de collectemunten ophalen op de 1e zondag van de maand na afloop van de dienst in de kerkenraadskamer.
Aangezien de zakjes vooraf klaar gemaakt moeten worden, dient u rekening te houden met een week tijd tussen bestellen en afhalen.

Fiscaal aftrekbaar
Met uw bankafschrift is het aantoonbaar dat u een gift heeft gedaan. Onder bepaalde voorwaarden is deze gift aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vind u op http://www.belastingdienst.nl/giften/