Diaconale collecte zondag 23 juni

De diaconale collecte van zondag 23 juni is bestemd voor thuiszorgtraining in Libanon.
Door de zware economische crisis in Libanon zoeken veel jongeren werk in het buitenland,
waaronder veel ervaren verpleegkundigen. Ouderen blijven alleen achter als hun kinderen zijn vertrokken. Hierdoor is er veel vraag naar thuiszorgwerkers. Dat biedt Libanezen en Syrische vluchtelingen in het land de kans om in deze sector aan de slag te gaan.

Kerk in Actie ondersteunt via de Raad van Kerken in het Midden-Oosten medische trainingen voor Libanezen en Syrische vluchtelingen. De organisatie is in handen van het gerenommeerde St. George Hospital.
Na hun diplomering kunnen ze vrijwel direct aan het werk en ook beter zorg verlenen aan
hun eigen familieleden en buren. Dat biedt hoop voor de toekomst!

Via het programma Werelddiaconaat helpt Kerk in Actie Libanezen en Syrische vluchtelingen op weg naar een baan en bestaanszekerheid.
Uw hulp is hard nodig voor dit belangrijke werk. Tijdens de dienst kunt u uw bijdrage doen in het houten diaconiekistje bij de glazen deur of u geeft via de Scipioapp.
U kunt uw gift ook overmaken naar de bankrekening van de diaconie
(NL51 RABO 03704025 61).
Dank u wel.