Diaconale noodhulp slachtoffers aardbeving

De  afgelopen jaren hebben we regelmatig gecollecteerd voor Kerk in Actie-projecten in Syrië. We voelen ons verbonden met de arme bevolking van dit door oorlog en een economische crisis verwoeste land.
Een volk dat werkelijk niets bespaard blijft nu het samen met Turkije getroffen is door twee allesverwoestende aardbevingen, gevolgd door meer dan 25 naschokken. Duizenden mensen hebben de ramp niet overleefd, en dat aantal loopt nog steeds op. Daarnaast zijn er tienduizenden gewonden en vele gebouwen zijn ingestort.

Kerk in Actie is direct begonnen met een noodhulpactie voor de slachtoffers in Syrië, omdat ze daar via partners, lokale kerken, hulp op de juiste plek kunnen geven.
De situatie is bijzonder moeilijk omdat de weersomstandigheden belabberd zijn: er valt sneeuw, regen en het is koud. Kerken vangen zoveel mogelijk mensen op en voorzien hen van maaltijden, medicijnen en dekens. Anderen krijgen dakzeilen waarmee ze zich in hun beschadigde huis zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen neerslag en kou.

Kerk in Actie ondersteunt lokale kerken maximaal vanuit het noodhulpprogramma dat in Syrië al jarenlang actief is. De diaconie van onze kerk wil dit belangrijke werk van Kerk in Actie ondersteunen met een gift. We vragen u om een bijdrage zodat we deze gift zo groot mogelijk kunnen maken. U kunt uw geld overmaken naar de bankrekening van de diaconie: NL51 RABO 0370 4025 61.

Uw hulp is hard nodig. Dank u wel.