Veertigdagentijdkalender 2022

Het thema van de veertigdagentijdkalender is dit jaar: ‘Alles komt goed?!’. Het vraagteken geeft aan dat het soms maar moeilijk is om te geloven in een hoopvolle toekomst. Komt alles wel goed als je in armoede opgroeit in Nederland, of in een land waar hongersnood is? Een land waar grote overstromingen zijn geweest, waar volop oorlog is en geweld? Komt alles goed als je opgroeit in Libanon, het land dat centraal staat in de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie? Heb je in een land dat zo gebukt gaat onder een zware economische crisis wel perspectief voor de toekomst?

Tegelijkertijd belichamen de woorden ‘Alles komt goed’ een belangrijke hoop: God belooft ons een nieuwe wereld zonder pijn en verdriet, een toekomst die van Hem is. Hij vraagt ons daar nu al iets van te laten zien: bijvoorbeeld door armen te eten te geven en vluchtelingen onderdak te bieden. Door er voor elkaar te zijn – hier in onze eigen omgeving of ver weg in Libanon –  geven we de hoop van Pasen door, in het geloof dat alles uiteindelijk goedkomt.

De veertigdagentijdkalender neemt je stap voor stap mee op weg naar Pasen. Bij iedere dag vind je een bijbeltekst met een korte overdenking, afgewisseld met vastentips, gedichten, liederen en gebeden. Zo kom je iedere dag een stapje dichter bij het paasfeest.

Vraag de kalender nu gratis aan!     Aanvragen