Winterfair voor Oeganda

Wat was het een gezellige dag,  zaterdag 4 november, bij de winterfair voor de Oegandareis! Van 10.00 – 17.00 uur hebben we heel veel bezoekers welkom mogen heten, veel enthousiaste mensen gezien en mooie reacties ontvangen. Het was dan ook een winterfair waar heel veel te zien en te beleven was.
We noemen de diverse kraampjes nog even op:

 1. Koekjes en speculaaspoppen
 2. Groente en fruit
 3. Kaas en nootjes
 4. Vogelhuisjes en bloemstukjes
 5. Gehaakte producten
 6. Vintageproducten
 7. Pompoenen
 8. Kapsalon: knippen en nagellakken
 9. Bloembollen
 10. Schilderijen
 11. Heel Wieringermeer bakt
 12. Oliebollen en poffertjes
 13. Rad van Fortuin
 14. Enveloppenkraam
 15. Rommelmarkt
 16. Virtual Reality Racing
 17. Spelletjes voor de kinderen
 18. Fotostudio
 19. Veiling
 20. Sjoelen
 21. Eten en drinken
 22. Armbandjes
 23. Brood
 24. Vilten tassen

Het is een drukke anderhalve maand geweest van creatieve plannen bedenken, deelnemers benaderen en sponsors vinden voor prijsjes en geldbedragen. Vanaf  donderdagavond  2 november zijn we begonnen met het uitzoeken van de rommelmarktspullen. Vrijdagmiddag hebben we de ruimtes ingericht en versierd voor de dag zelf. Dankzij zoveel bezoekers en donateurs hebben we een prachtig resultaat: ruim
€ 12.000,-! Veel bezoekers zijn met mooie prijzen naar huis gegaan of in ieder geval met een voldaan gevoel of volle buik door een kom erwten- of pompoensoep, broodje worst of zelfgebakken taart.

Iedereen heeft zijn en haar beste beentje voorgezet. Het heeft niet alleen voor heel veel vertier en plezier gezorgd, maar ook voor versterking van onze onderlinge band. Na de winterfair hebben we alles weer opgeruimd met een uiterst tevreden Bert Zuidhof tot gevolg. Dat vinden we namelijk ook belangrijk, dat Bert blij is en blijft 😊.

Het geeft ons als jongeren en begeleiding een warm gevoel dat onze reis zo breed gedragen wordt! Dat blijkt niet alleen uit alle hulp die we bij de verschillende kraampjes, het bakken van de taarten, oliebollen en poffertjes en de rommelmarkt hebben gekregen. Ook hebben we na de winterfair heerlijk samen gegeten van heerlijke, door meerdere gemeenteleden gekookte, maaltijden. Daar zijn we heel erg dankbaar voor.

Opvallend is ook de bereidheid van onze vele sponsors om geld te doneren en ons (in totaal meer dan 300!) mooie prijzen te geven voor het Rad van Fortuin, het enveloppenspel, de sjoel- en VR-racewedstrijd en Heel Wieringermeer bakt. Gewoonweg fantastisch!

Er zijn veel foto’s en filmpjes gemaakt op de winterfair. We hebben daarvan een aantal in Scipio geplaatst. Ook zullen we op Instagram en op onze website daar een aantal van delen.

Iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen nogmaals heel hartelijk bedankt namens jeugd en leiding van Let’s help Bukulula, let’s go Uganda!