Bloemschikmiddag 17 december

Net als vorig jaar organiseren we weer een gezellige bloemschikmiddag in de Meerbaak. Dit keer geen kant en klaar voorbeeld. Je kunt je ring van vorig jaar meenemen of wat andere bakjes, kransen en kaarsen.
Neem natuurlijk ook spullen mee zoals: oase, kaarsen, versiersels, verschillende soorten groen, ijzerdraad, een tangetje etc.
Hier wat voorbeelden van wat je zou kunnen maken. Er zijn geen kosten aan verbonden aan deze middag. Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers!
Graag wel even opgeven bij één van ons als je komt. Je bent welkom vanaf 13.30 uur.

Groetjes, Jacqueline en Fietje

Medeleven

Het adres van dhr. Koos van Eekelen is vanaf 17 november: verpleeghuis Magnushof, J. Ruysdaellaan 30, 1741 KW Schagen, afdeling Revalidatie, kamer 14.

Mevrouw Stein Oostra mocht weer thuiskomen uit het ziekenhuis en daar zal ze verdere zorg ontvangen.

Schoenendoos actie

Iedereen bedankt voor de inzet bij de schoenendoos actie. Het was mooi om te zien hoe iedere week de stapel met dozen groeide voor de preekstoel En hoe een ieder op zijn eigen manier invulling gaf om iets voor een kind op afstand te betekenen. Met elkaar hebben wij 61 dozen versierd en gevuld. Linda Walraven

Adventskalender: Het wordt Licht

Leef toe naar kerst  (Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap)

Jezus is het Licht van de wereld ook in deze moeilijke tijd. Daarom is de meest krachtige boodschap van kerst dat het Licht alles overwint!
Met deze unieke adventskalender leef je bewust toe naar kerst. Elke dag lees je een Bijbeltekst met een korte uitleg.
De prachtige natuurfoto’s passen helemaal bij de tekst van de dag. Zet de kalender op een mooie plek in je huis.
Klik hier om  gratis te bestellen

Adventskalender: Aan Tafel

Wil je bewust toeleven naar Kerst? Ook dit jaar biedt Petrus voor de adventsperiode een dagelijkse kalender aan, die je uitdaagt om in aanloop naar Kerst elke dag even stil te staan.
Voor elke dag is een korte overdenking beschikbaar, aangevuld met korte (gespreks)vragen, liederen, gebeden en citaten.
Plek voor iedereen
Met het thema ‘Aan tafel – plek voor iedereen’ sluit de kalender aan bij het jaarthema 2022-2023: ‘Aan tafel!’.

De focus ligt op bijbelgedeelten die laten zien hoe God ons in de Bijbel door maaltijden nabij komt – uitmondend in de ultieme nabijheid van Gods menswording met Kerst.
In zijn nabijheid mag je je gezien en geborgen weten, aan zijn tafel is plek voor iedereen.
Vraag nu een gratis exemplaar aan van de adventskalender 2022!

Handen schudden?

In de kerkenraad is gesproken over het schudden van de hand tussen voorganger en gemeentelid na de dienst. De kerkenraad volgt de richtlijnen van het RIVM en zal het aangeven als er aanscherpingen zijn.
Voor nu willen zij willen benadrukken dat iedereen – zowel voorganger als gemeentelid – vrij is om een keuze te maken tot een hoofdknikje, een boks of het schudden van de hand. Het is een moment van begroeten en ontmoeten.
Dat is mooi en waardevol om voor ogen te houden!