Samen tegen armoede

De armoede in Nederland groeit. Het aantal aanmeldingen voor de Voedselbank is het afgelopen jaar met maar liefst 36 procent gestegen. Nog nooit zagen zij zo’n grote stijging in zo’n korte tijd. Aan de andere kant komt er steeds minder binnen. Belangrijke leveranciers van de Voedselbanken zijn de supermarktbedrijven en groothandels, die overschot levensmiddelen doneren. Echter zij beheren hun productenstroom steeds efficiënter waardoor er minder overblijft.

Daarom wil de diaconie van de Ontmoetingskerk in Middenmeer samen met u de strijd aangaan tegen dit probleem.
Iedere dinsdagavond kunt u tussen 19:00 en 19:30 uur levensmiddelen brengen.
Alles is welkom zolang de producten maar lang houdbaar en niet over de datum zijn.

Graag tot ziens

25 okt. Workshop:  ‘God in de supermarkt’

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond?
De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland?
Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis?
Wat betekent dat gekke keurmerk precies?
Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is?
Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?
Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt.
Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent.
Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

De workshop “God in de supermarkt” verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader.
De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan.
Er wordt veel materiaal uit actuele documentaires en websites gebruikt.

Woensdagavond 25 oktober bent u welkom in de Samenstroomkerk in Wieringerwerf om deze workshop bij te wonen. Dit evenement organiseren we ook voor mensen die niet lid zijn van de kerk. Dus als u familie of vrienden hebt die geïnteresseerd zijn in deze materie, neemt u hen dan mee.
De deur is om 19:45 open.
Om 20:00 uur begint de workshop.
De toegang is gratis.

Als u komt, wilt u zich dan aanmelden via de e-mail: diaconie@desamenstroom.nl

Neemt u ook wat kleingeld mee,
want tijdens deze avond houden we een collecte voor de Voedselbank.
Deze workshop wordt u aangeboden door de diaconie van de Ontmoetingskerk in Middenmeer en de Samenstroomkerk in Wieringerwerf/Kreileroord.

25 september – Zendingscollecte

Zondag 25 september is de zendingscollecte bestemd voor
Frank en Sandra Obdam in Mozambique.

Frank en Sandra Obdam wonen sinds 2008 met hun Zoon Judah in Lichinga in Mozambique. Ze houden zich bezig met evangeliseren, onderwijs en het ontwikkelen van goede gezondheidszorg. Dit doen zij onder de paraplu van Youth with a Mission, afgekort YWAM en de Discipleship Training School (DTS) die onderdeel is van YWAM.

YWAM en DTS zijn op veel meer plaatsen in de wereld actief. Frank geeft les op een Discipleship Trainig School, geeft leiding aan het YWAM team in Lichinga, doet kantoorwerk en organiseert de bouw van gebouwen en het onderhoud aan de gebouwen en voertuigen van YWAM en DTS.
Sandra is medisch geschoold. Zij geeft les aan leerlingen in de kliniek. Daarnaast leert zij vrouwen lezen en schrijven en doet zij administratief werk voor YWAM en DTS en doet de communicatie met de overheid.

Twee jaar geleden heeft de diaconie ook gecollecteerd voor Frank en Sandra. Zij waren toen gestart met de bouw van een nieuwe trainings kliniek. De bouw van de kliniek is nu vergevorderd.
Op YouTube kunt u hierover dit leuke filmpje zien

Het YWAM team waar Frank en Sandra bij horen voert enorm veel ontwikkelingswerk uit in Mozambique op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Teveel om te beschrijven in dit artikel. Om al deze projecten doorgang te laten vinden is veel geld nodig.
Helpt u Frank en Sandra bij hun ontwikkelingswerk in Mozambique?
Zondag 25 september kunt u uw bijdrage doen in het houten diaconiekistje bij de glazendeur.
U kunt uw gift ook overmaken naar de bankrekening van de diaconie
(NL51 RABO 0370 4025 61).

Dank u wel.