Diaconale collecte zondag 22 juli

Diaconale collecte zondag 22 juli voor
Rohingya vluchtelingen in Bangladesh

Het drama van de Rohingya’s die uit Myanmar gevlucht zijn uit angst voor het gewelddadige leger is al lang aan de gang en nog lang niet voorbij. Nog altijd komen er dagelijks grote aantallen vluchtelingen aan in de vluchtelingenkampen. Er zitten nu 1 miljoen Rohingya’s in Bangladesh, waarvan 70 procent kind is, onder wie veel pasgeboren baby’s. Er is vraag naar voedsel, onderdak, water en elementaire hygiëne. Kerk in Actie die via lokale partnerorganisaties toegang heeft tot de vluchtelingenkampen doet zijn best om de hulp op te schalen, want er is veel meer hulp nodig.

De diaconale raad

Za. 28 juli Open lucht viering

Uitnodiging van de R.K. Kerk Middenmeer
voor de OPEN LUCHT VIERING
op zaterdag  28 juli, 19.00 uur

De vreugde van het delen.
Ja…. ook deze zomer is er weer een openluchtviering! In een luchtige sfeer ontmoeten we elkaar in de tuin van de R.K. kerk Sterre der Zee aan de Brugstraat.
Het thema is “de vreugde van het delen”.
Iedereen is van harte uitgenodigd, ook voor kinderen is deze viering geschikt.
Het thema is gekozen vanuit de lezing voor die zondag “Vijf broden en twee vissen”.
Delen wij zelf wel echt, waarom en met wie? Wat hebben we zelf nodig en hoe staan wij hier open voor?
We zouden het extra leuk vinden als u/jij een gast meebrengt naar de viering, iedereen is welkom!
Op deze avond zullen we ook op een ludieke manier brood met elkaar delen; u zult hier beslist nog lang over napraten….
En na de viering is er een drankje en hapje voor iedereen.
De viering wordt opgeluisterd door het projectkoor Feel Good & Friends.
Bij slecht weer gaat de viering gewoon door in de kerk zelf.

Graag tot ziens op  28 juli,
De projectgroep: Irene, Tootje, Karin, Ronald, Jan en Marleen.

Dankwoord van fam. Zondag

‘Babel’- Karen Zondag

Lieve mensen,

We zijn overweldigd door het warme afscheid van  zondag 8 juli, dankbaar voor de vele mooie woorden, uitgesproken of opgeschreven, en de vele attenties die we mochten ontvangen. Het was hartverwarmend om de steun en betrokkenheid bij de plannen voor ons gezinshuis te mogen ervaren, we zijn ontroerd door het geweldige bedrag dat we hebben mee gekregen. We gaan er iets moois mee doen en zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Hartelijk dank.
In verbondenheid,
Jonathan en Karen Zondag

Kerkproeverij – 16 september

Het is vorig jaar uitstekend bevallen: de kerkproeverij. Het idee komt uit Engeland.
Organiseer één keer per jaar een kerkdienst die ook aantrekkelijk is voor mensen die niet, of niet zo vaak, een kerkdienst meebeleven. Een kerkdienst waar je kunt proeven aan verschillende onderdelen van het kerkzijn. Een kerkdienst waar je samen zingt, en bidt, maar ook in groepen uit elkaar gaat.
Voor een goed gesprek, voor een korte wandeling, om samen een preek te schrijven of voor een muzikaal moment. En natuurlijk is er na de kerkdienst koffie, en een lekkere lunch.
En probeer dan ook mensen die niet zo kerkgangerig zijn voor die viering uit te nodigen.
Zoals gezegd: het was vorig jaar bij de startzondag voor veel mensen een aantrekkelijk begin van het kerkelijk seizoen en we hebben samen bedacht: dat doen we nog een keer!
Startzondag 2018: Kerkproeverij (de tweede editie).

Als we het zelf leuk vinden, misschien is het dan ook aantrekkelijk voor gasten. Vorig jaar waren we vooral onder elkaar. Maar misschien neemt u / neem jij dit jaar iemand mee, wie weet?
We vieren de startzondag op 16 september in Slootdorp; de kerkdienst begint om 09.30 uur.
Het belangrijkste verschil met vorig jaar is dat er deze zomer geen zendingsreis is om over te vertellen.
Voor de jongeren hebben we dan ook dit jaar een eigen moment georganiseerd.
En voor de kinderen is er natuurlijk kinderkerk.
Overigens: de collecte is bedoeld voor de zendingsreis van vólgend jaar.
Kortom: er is van alles te beleven, en als het ook maar een beetje lijkt op vorig jaar, dan wordt het ook nog erg gezellig. Komt u / kom je ook?

Lees hier tips om iemand uit te nodigen.

Namens de startzondagcommissie,
Ds. Willemien Lammers.

Bloemengroet

Deze cartoon over de bloemengroet werd toegestuurd!   🙂

U heeft waarschijnlijk al gemerkt, dat de bloemengroet niet meer op de website staat.

Dit heeft te maken met  de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)  die sinds 25 mei 2018 is ingegaan. We hebben dus toestemming nodig om uw naam te plaatsen.
Maar ja….. de verrassing komt eerder!

De bloemengroet vanuit de kerk blijft bestaan, het wordt alleen niet meer vermeld op de website.

Bijeenkomsten van Commissie EC

Onderstaand alvast wat data voor andere bijeenkomsten die we organiseren:

  • 21-12-2018: Kerstzangavond
  • 24-12-2018: Kerstnachtdienst. Met voorganger Jaap Muurling en muzikale begeleiding door een combo. Let op: de aanvangstijd is vroeger dan anders: 20.30 uur.
  • 10-2-2019: Zondagochtenddienst met spreker Gor Khatchikyan
  • 14-4-2019: Zondagochtend themadienst “Are you connected” met koor Signalen

Hartelijke groeten,
Commissie Evenementen voor Christus

Samenwerking met Events4Christ

Sinds kort werken we samen met Events4Christ. Ons gezamenlijke doel is om met muziek het evangelie te verspreiden binnen Noord-Holland. Via Events4Christ hebben wij een goede ingang naar diverse bekende en minder bekende artiesten. Wij zorgen voor de zaal en de regionale promotie, Events4Christ voor de artiest(en) en de landelijke promotie. Wat ons betreft een mooie combinatie. Soms zal daarbij een entree worden gevraagd of via een collecte worden geprobeerd om de onkosten te dekken.
De primeur was voor het koor United4Christ dat op 30 juni bij ons optrad onder leiding van dirigent Aad Contze en onder muzikale begeleiding van een combo en een blaasorkest. De koorleden en muzikanten komen uit alle hoeken van het land van Appingedam, Groningen tot Bergambacht in Noord-Brabant.
Voor een eerste keer zijn we erg tevreden met de opkomst. Er waren veel mensen vanuit andere omliggende dorpen naar dit concert gekomen. United4Christ komt graag nog een keer terug naar Middenmeer, mede dankzij de prima verzorging door Bert en Anneke Zuidhof. Wat ons betreft is het ook zeker voor herhaling vatbaar.
Voor sommige bezoekers zal het geluid af en toe te hard zijn geweest. Er zaten echter ook a capella liedjes tussen die “klein” werden gezongen. Soms zal het wel uw smaak zijn en soms iets minder, maar zo zal het blijven: smaken verschillen nu eenmaal. Een volgende keer kan het precies andersom zijn.
We hopen dat we nog veel aansprekende evenementen samen kunnen organiseren. Ook hopen we dat de Ontmoetingskerk een plek mag zijn waar mensen elkaar ontmoeten en samen God loven en prijzen.

Commissie EC