Ontmoetingsdiner 21 juni

Ontmoetingsdiners
in Middenmeer en Wieringerwerf

Zit u (bijna) altijd alleen te eten en heeft u best wel behoefte aan een gezellig praatje?
Of kunt u om de een of andere reden een etentje buiten de deur niet betalen?
Dan kunt u zich opgeven voor de Ontmoetingsdiners.

De Ontmoetingsdiners zijn 7 jaar geleden opgestart in het Kompas in Wieringerwerf en voldoen zo aan de behoefte dat ze 3 jaar geleden ook in Middenmeer zijn gestart.
De Ontmoetingsdiners zijn voor oud en jong, rijk en arm, kerkelijk en niet kerkelijk.

Hoe gaat het in z’n werk?
Je kunt je op de laatste vrijdag van iedere maand vanaf 9.00 uur opgeven voor het diner in Middenmeer of in Wieringerwerf.
Het diner in Middenmeer is altijd op de 2de vrijdag in de maand en in Wieringerwerf op de 3de vrijdag in de maand.
Het eten duurt van 18.00 uur tot 20.00 uur en bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en koffie toe.
De kosten voor het diner bedragen €5,00

Denk je nu dit is misschien iets voor mij? Schroom dan niet en geef je de laatste vrijdag van de maand op bij Marjan Lettinga, tel.  0227 581492,
Trudy van Arkel, tel.  0227 823136,
of bij Anneke Zuidhof, tel. 0227 577223.Daar kunt u ook aangeven of u een dieet heeft of misschien geen vervoer heeft.

Hier ziet u de de data van de ontmoetingsavonden:
Wieringerwerf:

Uitnodiging van Creona

Op zondag 30 juni a.s. houdt Muziekvereniging Creona in het kader van het 50 jarig bestaan een koffieconcert in de Feesttent op de Haven van Middenmeer.
Het is weliswaar geen kerkelijke activiteit, maar omdat er na de kerkdienst vaak gezamenlijk koffie wordt gedronken, hopen we dat de kerkgangers dit willen verplaatsen naar de Feesttent aan de Haven van Middenmeer.
Het concert is gratis te bezoeken en ook de koffie met wat lekkers erbij is voor de bezoekers gratis.
De aanvang van het concert is 11.00u.

Verjaardagsmiddag 80-plussers

Het was voor de eerste keer dat er een verjaardagsmiddag werd georganiseerd voor de 80-plussers. Wel een beetje spannend, wat houdt dat in, wat wordt er gedaan?
Wel, het is sámen met leeftijdsgenoten een gezellige middag beleven!
Bij binnenkomst werd iedereen gefeliciteerd en welkom geheten. Het was direct al een gezellige sfeer, omdat  accordeoniste Greetje Renooy mooie melodieën speelde!
Iedereen zocht een plekje aan een tafel.  Sommigen hadden elkaar al een lange tijd niet gezien, wat was het fijn om elkaar weer te ontmoeten!
Mevrouw Greet Bijl kreeg het woord, sprak over verjaardag, over Pinksteren: de verjaardag van de kerk, en hoe dankbaar je mag zijn voor alle dagen die je hebt gehad en nog mag krijgen.
Daarna was er koffie met iets lekkers. Vier mannen vormden  spontaan een mannenkwartet en zongen samen met de accordeoniste. Bij een drankje waren er nog lekkere hapjes.
Al dat lekkers was verzorgd door een aantal dames, die ook de mensen bezoeken. Hartelijk dank aan degenen die hier voor gezorgd hebben!
Tot slot kwam er ook  een vrouwelijk duo een vrolijk lied zingen, waarop ze de polonaise inzetten en waar een groot aantal mensen aansloot in de rij!
Zo kwam deze middag ten einde. Bij het weggaan werd een unaniem “wat was het gezellig” gehoord. Er ging er zelfs al iemand naar huis, die zei: “Ik voel me 20 jaar jonger!”.
En: “Volgend jaar ben ik er weer, hoor!”

Sponsor Fietstocht – Give to Gambia

De sponsor fietstocht op zaterdag 25 mei was weer een groot succes. We troffen het met heerlijk fietsweer, niet te veel wind en bijna 100 deelnemers. Op een paar lekke banden en een gebroken ketting na verliep deze wielerronde vlekkeloos.

De bijdrage van de deelnemers en de bedragen van de sponsors leverden in totaal een prachtig resultaat van maar liefst € 4.500,- op!
Deelnemers, vrijwilligers en sponsoren, ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!

Hartelijke groeten namens de organisatie, Ruud van Vondel, Klaas de Rooij en Arjan Meijer

klik hier voor het complete verslag