Straatkinderen in Oeganda

Nieuwe kansen voor straatkinderen in Oeganda
In de Oegandese hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. Ze bedelen, hebben amper te eten en krijgen dagelijks te maken met geweld. Verschillende partners van Kerk in Actie hebben de handen in één geslagen en werken samen met de kinderen aan een betere toekomst. Veel van deze kinderen zijn alleen of met hun ouders van het platteland van Oeganda naar Kampala getrokken. Vooral uit Noord-Oeganda waar mensen de droogte en een burgeroorlog ontvluchten. Ze hoopten op een beter leven in Kampala, maar de realiteit is totaal anders.
De tijden zijn veranderd in Noord Oeganda. De kans op een nieuw leven is bij terugkomst veel groter. De Noord Oegandese waren traditioneel veehouders, maar er vindt een omschakeling naar landbouw plaats. Als de mensen terug willen naar hun vertrouwde omgeving worden ze geholpen door de partner organisaties. De kinderen kunnen naar school, wat heel belangrijk is. Maar als de mensen in Kampala willen blijven worden ze ook geholpen. Ook proberen de partnerorganisaties migratie naar de stad te voorkomen.
Zondag 24 mei collecteert de diaconie voor dit doel. (t/m 30 mei)

Alvast bedankt voor u gift.

Meeleven – update 25 mei

Als groet van de gemeente worden de bloemen die ‘s zondags in de kerk staan, bij iemand thuis bezorgd. Een warm teken van meeleven.
Ook nu er geen kerkdienst is, wordt er  aan mensen gedacht.
De bloemengroet wordt nu alleen afgegeven, er is geen bezoek!

  • De zieken
  • Marjon Tolhuis is weer opgenomen in het ziekenhuis, gelukkig niet vanwege afstotingsverschijnselen maar wel ernstig genoeg om opgenomen te worden.
  • Mirjam Meijer is op 21 mei geopereerd. Ze moest een paar dagen in het ziekenhuis blijven.
  • Mevr. Jellie Strikwerda en dhr. Eesge Westerhof zijn op dit moment thuis.  Hij is nog onder behandeling en in afwachting van een uitslag.
  • Mevr. van Oostveen is thuis uit het ziekenhuis.

Jellie Strikwerda was erg blij met de bloemen van de kerk!

We wensen allen veel sterkte toe en bidden voor een voorspoedig herstel, kracht en Gods nabijheid.

Actie Zomerpakket  

Dit jaar organiseert Present Hollands Kroon weer Actie Zomerpakket. Een zomerpakket is bedoeld om de zomertijd voor gezinnen die het niet breed hebben, nét een beetje zonniger te maken. Zeker in deze tijden is het fijn om wat extra’s te kunnen uitdelen. Help je mee om de zomer wat zonniger te maken? Meld je nu aan om een zomerpakket samen te stellen.

Je kunt een pakket samenstellen met je gezin, een groep of alleen. Wat je erin kunt doen? Denk aan bonnen voor ijsjes, zomerspeelgoed, leuke tijdschriften, etc. Aanmelden kan tot 24 mei. Medio juni ontvang je de gegevens van het gezin voor wie je het pakket mag samenstellen. Ook ontvang je tips voor het samenstellen en langsbrengen van het pakket. Het is de bedoeling om het pakket vlak voor de zomervakantie (laatste twee weken van juni) bij het gezin langs te brengen. Meer informatie en aanmelden: presenthollandskroon.nl/actie-zomerpakket.

 

 

Bijbelse inspiratie in de coronacrisis

Nu de coronacrisis Nederland ontregelt en onzeker maakt, biedt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) inspiratie uit de Bijbel. Het 5-daagse bijbelleesrooster ‘In afhankelijkheid van God’ is beschikbaar in de gratis app Mijn Bijbel. Daarnaast is er materiaal voor ouders met kinderen  te downloaden via de bijbelsite debijbel.nl. Daar worden ook blogs geplaatst die ingaan op de situatie in het land.

‘De deuren sluiten in deze periode is niet zo ingewikkeld. Maar God belooft dat Hij daar is en ons ziet’ zegt Jannica van Barneveld in een van haar meditaties voor het bijbelleesplan. Jannica (31) studeerde theologie, zingt en is verbonden aan Mozaïek0318. Twee jaar geleden werd ze stilgezet door een acuut leverfalen. De vijf afleveringen van het leesplan gaan over afhankelijkheid (naar aanleiding van Jesaja 9:1-6), stilte (Matteüs 6:5-13), vertrouwen (Romeinen 8), vragen aan God (Matteüs 7:7-12)en aan tafel met God (Johannes 15:9-16).

Persoonlijke meditaties
‘Voor dit persoonlijk getinte bijbelleesplan hebben we gekozen, omdat Jannica uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om helemaal teruggeworpen te zijn op jezelf én op God, door ingrijpende gebeurtenissen waar je zelf geen controle over hebt’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, hoofd Bijbelgebruik bij het NBG, die het rooster hielp samenstellen. ‘Jannica neemt je mee in zo’n proces aan de hand van bijbelteksten die juist nu veel betekenis kunnen krijgen.’
Om je aan te melden voor het leesplan ga je binnen de Mijn Bijbel app naar het menu. Hier vind je het kopje ‘leesplannen’. Op deze pagina kan je je aanmelden voor het nieuwe leesplan.
Link: https://www.debijbel.nl/app

Bijbel Basics thuisprogramma
Schoolgaande kinderen zitten momenteel veel vaker thuis. Ook de zondagse diensten gaan in de meeste kerken niet door. Ouders die zelf samen met hun kinderen de Bijbel open willen doen, kunnen daarvoor de speciale thuisafleveringen gebruiken van Bijbel Basics, de kindernevendienstmethode van het NBG. De thuisprogramma’s zijn (na het maken van een inlog) gratis te downloaden via debijbel.nl/bijbelbasics.  Ze staan bij de programma’s voor de aankomende zondagen.
Link: https://www.debijbel.nl/bijbelbasics

Blogs
Op bijbelplatform debijbel.nl verschijnt regelmatig een actuele blog – bijvoorbeeld van cultuurtheoloog Frank Bosman over de Heilige Corona en de barmhartige Samaritaan.
Link: https://www.debijbel.nl/blog/

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap
Contactpersoon: Petra Blijdorp, kerkvrijwilliger

 

Digitaal Collecteren

collecte
17  t/m 20  mei – KERK

Beste gemeenteleden,

Omdat we niet kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. 

Door te klikken op de collectezak wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via iDEAL betalen.

Er zal per zondag voor één doel gecollecteerd worden. De collecte voor dit doel geldt voor de hele week.
Zondag 17 mei voor Kerk (t/m 20 mei).
Donderdag 21 mei voor Onderhoud (t/m 23 mei)

Het collectedoel zal voor  iedere zondag worden aangegeven.

Een aandachtspunt hierbij:
•De betaling wordt gestort op rekening Stichting Derden Gelden ten name van SamenGoedDoen. Dit is een verzamelrekening, vanuit deze rekening worden de gelden overgemaakt naar de rekening van onze kerkelijke gemeente

Wij danken u voor uw gift!