Omzien naar elkaar

Eén van de pijlers waar een gemeente op rust is het omzien naar elkaar. Dat je elkaar als buren, gemeenteleden, kennissen of vrienden een beetje in de gaten houdt en van elkaar weet wat er speelt.
Een ouderling of bezoekmedewerker heeft maar één paar ogen en oren. Met elkaar hebben we er fors meer.
Ieder paar ogen en oren extra helpt om zicht te houden op wat er gaande is binnen onze gemeente.
Daarom willen wij u vanuit de gedachte van het omzien naar elkaar het volgende vragen:

Of het nu bij uzelf is of bij een ander, als u weet dat er aandacht nodig of gewenst is in de vorm van een bezoekje, een kaartje of een telefoontje, wilt u dat dan doorgeven aan uw bezoekmedewerker of aan uw ouderling?

Wilt u zelf bezoek
juist bezoekwerk doen

, geeft u zich dan op bij Geppie Noordermeer of Klaas Riepma.

Ontmoetingsdiner 19 okt. en9 nov.

Ontmoetingsdiners
in Middenmeer en Wieringerwerf

Zit u (bijna) altijd alleen te eten en heeft u best wel behoefte aan een gezellig praatje?
Of kunt u om de een of andere reden een etentje buiten de deur niet betalen?
Dan kunt u zich opgeven voor de Ontmoetingsdiners.

De Ontmoetingsdiners zijn 7 jaar geleden opgestart in het Kompas in Wieringerwerf en voldoen zo aan de behoefte dat ze 3 jaar geleden ook in Middenmeer zijn gestart.
De Ontmoetingsdiners zijn voor oud en jong, rijk en arm, kerkelijk en niet kerkelijk.

Hoe gaat het in z’n werk?
Je kunt je op de laatste vrijdag van iedere maand vanaf 9.00 uur opgeven voor het diner in Middenmeer of in Wieringerwerf.
Het diner in Middenmeer is altijd op de 2de vrijdag in de maand en in Wieringerwerf op de 3de vrijdag in de maand.
Het eten duurt van 18.00 uur tot 20.00 uur en bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en koffie toe.
De kosten voor het diner bedragen €5,00

Denk je nu dit is misschien iets voor mij? Schroom dan niet en geef je de laatste vrijdag van de maand op bij Marjan Lettinga, tel.  0227 581492,
Trudy van Arkel, tel.  0227 823136,
of bij Anneke Zuidhof, tel. 0227 577223.

Daar kunt u ook aangeven of u een dieet heeft of misschien geen vervoer heeft.

Hier ziet u de de data van de diners in
Middenmeer:
 9 november, 14 december, 11 januari, 8 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei, 14 juni.
Wieringerwerf:
19 oktober, 16 november, 21 december, 18 januari, 15 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni

Collecte november: orgel

Het college van kerkrentmeesters heeft besloten om de collecte voor ‘onderhoud’ op de eerste zondag van de maand te bestemmen voor een vooraf  aangekondigd doel.
Op deze manier weet u waar de opbrengst van die collecte specifiek voor bestemd is.
Voor de maand november zal de opbrengst van de onderhoudscollecte gebruikt worden voor het stemmen van orgel en onderhoud laten uitvoeren aan het orgel. Wij hopen op uw gulle bijdrage.

Wo. 21 nov. ds. Ron van der Spoel

Op woensdag 21 november, 19.30 uur,  komt ds. Ron van der Spoel uit Amersfoort in de Ontmoetingsruimte in de Meerbaak.
Ron van der Spoel is een predikant binnen de Protestantse kerk in Nederland en voormalig politicus. Hij is verbonden aan de missionaire organisatie IZB, vereniging voor zending in Nederland.
Daarnaast is hij bekend van de beweging Passie voor Preken, daarmee wil hij predikanten helpen om het evangelie op een duidelijke en krachtige manier over te brengen aan de toehoorder. Hij geeft trainingen voor Open Doors, een organisatie die kerken en christenen ondersteunt in landen waar christenvervolging plaatsvindt en is hij werkzaam bij het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk.
Hij is predikant met een bijzondere opdracht voor gebed. Hij vertelt over zijn werk en wat gebed daarbij betekent.
Het belooft een interessante avond te worden met nieuwe inzichten over bidden en hoe een praktisch christelijk geloof eruit ziet.

Kinderkerk – zondag 4 november

Welkom bij de Kinderkerk.
We hopen dat je er dit jaar ook weer bij bent.
Zondag 4 november is er weer Kinderkerk

Je bent van harte welkom !

Wat doen we allemaal?
Er is poppenkast en we luisteren naar een verhaal uit de bijbel. We zingen liederen. Ook maken we een knutselwerkje en bidden we.

Kom jij ook?
We beginnen om 9.30 uur en het duurt een uur.
Neem je vrienden en vriendinnen mee. Het is altijd erg gezellig!

Dit zijn de volgende zondagen:
2 dec 2018
3 feb 2019
3 mrt 2019
7 april 2019
2 juni 2019

Jeugdkerk, 11 november

Welkom bij Jeugdkerk
Op een ontspannen manier proberen we met elkaar in gesprek te gaan met een ontbijtje, of iets anders lekkers!
Zondag 11 november, 9.15 uur

We hopen je te zien op de volgende data:
9 december ,  10 februari 2019 met Gor Khatchikyan in de kerk*, 10 maart ,  14 april met Koor Signalen: ‘Are you connected?’ in de kerk**, 21 april  Paasontbijt en gezinsdienst en op 12 mei.

* Gor Khatchikyan heeft het boek de Gelukzoeker geschreven. Hij is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden.
Gor Khatchikyan (1987) is inmiddels afgestudeerd arts. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier Gezocht te winnen.
Koor Signalen: Themadienst Are you connected?
**Facebook, WhatsApp, Instagram; de wereld van nu staat bol van de sociale media. We zijn constant ‘online’. Deze middelen zouden onze communicatie moeten verdiepen maar is dit wel zo? En waar is God in deze digitale wereld?