Zondag 31 oktober

Ouderling van dienst:
mevr. P. Blijdorp

Er is kindernevendienst en
oppas voor de allerjongsten.

De collecte is voor:
– Bijbelgenootschap en Onderhoud

opgave Ontmoetingsdiner

opgave:  29 oktober Op 15 oktober zijn er voor het eerst in anderhalf jaar tijd weer Ontmoetingsdiners georganiseerd in Middenmeer en Wieringerwerf. Wat was het geweldig om weer met elkaar aan tafel te gaan, met elkaar te kletsen en samen te eten! De gasten hebben genoten van de heerlijke herfstmenu’s. De Ontmoetingsdiners zijn bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen eten en voor mensen die, om wat voor reden dan ook, niet in de gelegenheid zijn om buiten de deur te eten. Ook in november worden er weer Ontmoetingsdiners georganiseerd. Op 12 november in de Meerbaak in Middenmeer en op 19 november in ons Centrum in Wieringerwerf. Het diner is van 18.00 uur tot 20.00 uur, u bent vanaf 17.45 welkom in de zaal. De kosten voor het diner zijn €5,-. Wij houden ons aan de regels van het RIVM en gaan er vanuit dat de gasten gevaccineerd zijn. Omdat wij maar 28 gasten per locatie kunnen plaatsen, dient u zich wel van tevoren op te geven. Dit kan vanaf vrijdag 29 oktober 9.00 uur bij Marjan Lettinga 0227 581492, Trudy van Arkel 0227 823136 of bij Anneke Zuidhof 0227 577223. U hoeft beslist geen antwoordapparaat in te spreken, die luisteren wij niet af, gewoon nog een keertje bellen. Ook kunt u aangeven of u een dieet hebt en of u vervoersproblemen heeft.

3 nov.- Vrouwen voor vrouwen

Woensdagmorgen 3 November zal er opnieuw een morgen zijn waarin we elkaar kunnen ontmoeten, elkaar mogen helpen, bemoedigen, plezier hebben, maar bovenal ook ons hart mogen delen! Een warm welkom voor elke vrouw! Neem gerust iemand mee. Laat wel even weten als je komt, vanwege praktische zaken (anja.kempeneers@quicknet.nl) Vanaf half 10 is de koffie, thee en wat lekkers klaar. Locatie Zuiderpark 13, 1771AA Wieringerwerf. (Maandelijks elke 1ste woensdag van de maand) Lieve groet, Anja Kempeneers

Petrus- Adventskalender 2021

Wil je bewust toeleven naar Kerst?
Ook dit jaar biedt Petrus voor de adventsperiode een dagelijkse kalender aan, die je uitdaagt om hoopvol toe te leven naar Kerst, en elke dag iets te ontdekken van wat de Bijbel te vertellen heeft over het leven in Gods lichte kalender ‘In een ander licht’ staat het laatste boek uit de Bijbel centraal, de Openbaring van Johannes. Dit is een forse uitdaging. Het is immers geen eenvoudig boek. Het staat vol rampen en mysterieuze visioenen. Maar het bijbelboek is de moeite meer dan waard. Het wil de christenen van toen – en nu – bemoedigen en aansporen om in adventstijd te leven: Hij komt.

Je kunt nu een gratis exemplaar van de adventskalender 2021 aanvragen!

Bestel gratis

Tip: dit jaar biedt Petrus ook een podcastreeks aan bij het boek Openbaring. Beluister de podcast vanaf donderdag 25 november via petrus.protestantsekerk.nl/openbaring.

Van U is de toekomst

De Startzondag op 26 september was de start van een nieuw seizoen met kerkelijke activiteiten. Dit jaar hebben we een jaarthema dat kan dienen als een soort leidraad bij wat we doen. We hebben een bord met daarop het jaarthema: ‘Van U is de toekomstHet bord ziet er verder saai uit. Wit en kaal. Alleen de lijst is kleurig. De bedoeling is dat dit ingevuld gaat worden. Hoe gaan we dat doen? We willen uitdrukking geven aan de gebrokenheid van de mens, van ons allemaal dus.  Zeker in de afgelopen periode kwam dit op ons af.  We hebben allemaal wel verdriet, teleurstelling of pijn meegekregen wat we niet kunnen delen met anderen. Met een stift kan er iets geschreven worden op serviesgoed of een tegel. Het idee is dat je je verdriet, teleurstelling of pijn een symbolische plaats geeft op dat serviesgoed. Je kunt dat in gedachten doen, je schrijft het op. Vervolgens slaan we dit serviesgoed kapot. Daarmee kun je je verdriet een plek geven. We blijven met de brokken achter. Deze zijn echter waardevol.  Al deze brokken vormen bouwstenen en zullen we op dit bord plakken. Zo mogen we ontdekken dat uit dit verdriet en pijn straks iets moois zal ontstaan. Het wordt een mozaïek.  Daarmee worden we vanuit onze gebrokenheid met elkaar verbonden. Het maakt ons sterker. In dit mozaïek staan de woorden:’ Van U is de toekomst’. Je kunt deze zin op 2 manieren uitleggen: 1. Van u, dus van jou en mij, van ons dus is de toekomst. We zeggen weleens: ’de jeugd heeft de toekomst’, op die manier dus. 2. Of van U, God, is de toekomst: dat betekent dat wij ons niet alleen op elkaar moeten richten maar dat ook op Hem mogen doen. God, de Vader, Zijn Zoon Jezus Christus, onze Verlosser én op de Heilige Geest, die ons leidt. Zo mogen we kerk zijn met elkaar. Zo kunnen we activiteiten starten dit winterseizoen. Maar zoals uitgelegd met het mozaïek: ieder stukje is uniek, toch wordt het één. Iedereen mag bijdragen aan samen kerk zijn. Niet alleen op zondag, maar ook door de week. Dus als we wat willen moeten we aan de slag. In het jaarboekje of in Kerkklanken staan activiteiten. Heb je zelf een idee? Kom er mee en doe mee. Het is toch prachtig als we ons zo met elkaar verbonden mogen weten in Zijn Naam!