Kindernevendienst
Iedere zondag is er kindernevendienst voor de kinderen van de basisschool. We werken met twee groepen, de jongsten (groep 1 t/m 4) en de oudsten (groep 5 t/m 8). De verhalen uit de bijbel vertellen we op een kinderlijke manier. Daarbij maken we gebruik van de methode: Vertel het maar.

kinderkerk

Kinderkerk
Op de eerste zondag van de maand is er speciaal voor de kinderen kinderkerk. De kinderen komen bij elkaar in hun eigen dienst in de Meerbaak. De kinderkerk begint om 9.30 uur. Tijdens de kinderkerk bidden we, luisteren we naar een verhaal uit de bijbel.
En er is poppenkast met Koos, Pieter en Marieke.
Ook zingen we liederen en maken we een knutselwerkje.

Contactpersoon: Petra Renkema

Jeugdkerk
Elke 2e zondag van de maand is er jeugdkerk. Met jeugdkerk zitten we met alle tieners en jongeren in het Jeugdhonk van de kerk. Op dit moment zijn we met zo’n 25 tieners! We luisteren naar muziek, lezen we uit de Bijbel en gaan we uiteen in groepjes om met elkaar te praten over hoe het met ons gaat en hoe we in ons geloof staan. Alle tieners en jongeren die op de middelbare school zitten of daar net vanaf zijn, zijn van harte welkom om te komen. Het maakt niet uit of je wel of niet gelooft of nog twijfelt. Je mag altijd komen en wij als leiding: Marijne, Niek, Jochem, Jonah & Willemieke, willen er voor je zijn. Dit jaar is ons jaarthema ‘Mozes’ en aan de hand van zijn leven, leren we meer over God en over hoe God in het leven van Mozes werkt en hoe Hij ook in ons leven kan werken. Be there en neem je vrienden mee!

Contactpersoon: Willemieke Renkema

Kringen

Volgerskring: klas 1 en 2, dinsdag 19:00-20:00
Zit je in klas 1 of 2 van de middelbare school dan ben je van harte welkom op de volgerskring. Jezus riep zijn leerlingen met de woorden: “Volg mij!” Hoe ouder je wordt, hoe meer geloven een eigen keuze wordt. Op de kring willen we je helpen bij het maken van die keuze. We gaan je niet vertellen wat je moet geloven, maar willen je wel uitdagen zelf op zoek te gaan naar wat het geloof voor jou betekent. De kring is een plek waar je terecht kan met vragen en je ervaringen met geloof kunt delen. We hebben het met elkaar over de basisprincipes van het geloof en doen dat op een aansprekende manier met muziek, filmpjes en af en toe een spel of quiz.

Visserskring: klas 3 en 4, maandag 19:00-20:00
Zit je in klas 3 of 4 dan ben je van harte welkom om bij de visserskring te komen. Jezus zei tegen Zijn leerlingen: “Ik maak jullie vissers van mensen”. Als we Jezus volgen, verandert er iets in ons leven, wat we doen krijgt een andere focus. Hoe dat er dan precies uitziet is voor iedereen verschillend. Het heeft te maken met wie je bent, wat je talenten zijn en welke keuzes je maakt. Op de kring gaan we met elkaar in gesprek over hoe het geloof een rol kan spelen in je leven, dat doen we met behulp van de Bijbel, maar ook met filmpjes en muziek.

Vriendenkring: vanaf 15 jaar, vrijdag van 19:00-20:30
Je bent welkom op de vriendenkring als je 15 jaar of ouder bent en samen met andere jongeren op zoek wil gaan naar je weg in het geloof. Naar aanleiding van een Bijbeltekst praten we over zaken die ons persoonlijk raken en hoe we het geloof in ons eigen leven vormgeven. Een deel van het jaar zal ook in het teken staan van belijdenis doen. Ook als je hier zelf nog niet aan toe bent, is het goed hier samen over na te denken en mee te leven met de jongeren die deze keus gaan maken.

Contactpersoon: Karen Zondag

Clubs
Om leuke en gezellige dingen te doen met leeftijdgenootjes hebben we de clubs. Eén keer in de veertien dagen op vrijdagavond voor groep 7/8 , voor klas 1 en 2 en voor klas 3 en 4.
Ook de jongeren vanaf 16 jaar hebben hun eigen club.

Contactpersoon: Bart Gijzenberg
Giften Jeugdraad